Viaţa prin ochi de copil

Așa cum spunea Gaston Bachelard cândva: “ Copilăria durează toată viață. Ea se întoarce mereu pentru a însufleți secțiuni mari ale vieții de adult. Poeții ne vor ajuta să găsim copilăria vie din noi, această lume permanentă, durabilă, de neclintit. „
Cred că pentru cei mai mulți dintre noi, copilăria rămâne povestea sufletului nostru. Aceasta este cea mai frumoasă perioadă a vieții, la care renunțăm însă prea repede și prea ușor.
Lumea copilăriei este o lume colorată, o lume a iubirii, a naivității, a fericirii și a zâmbetelor sincere. Este o lume în care nu există tristețe, griji sau renunțări la visuri. Copilăria este despre bucurie, despre jocurile de sub nucul din livada bunicilor, despre miros de mere coapte, despre alergat desculț prin iarbă, despre cărți de colorat, despre Moș Crăciun, despre miros de iasomie sau despre vechiul abecedar. Copilăria este universul prin care mama te plimbă de mână. Este o lume în care ești iertat mult mai ușor, în care societatea este mult mai blândă cu tine, o lume în care știi să te bucuri de lucrurile mici și simple, o lume în care predomină bunătatea și inocența. Este o lume în care ne visăm super-eroi, în care împărțim bomboane, jucării și zâmbete fără a aștepta ceva în schimb, o lume în care momentul cel mai greu era atunci când trebuia să alegem între înghețată cu aromă de vanilie sau înghețată cu aromă de cacao.
Când ajungi la vârsta maturității, realizezi că viața de adult este mult mai complicată și noncoloră, iar în unele momente îți dorești ca mama să te țină din nou de mână și să te plimbe prin lume, îți dorești ca tata să fie din nou aici ca să te protejeze și să-ți dea curaj, iar tu să simți din nou farmecul si veselia de odinioară.
Anii copilăriei îi vom purta mereu în suflet și vom zâmbi ștrengărește- la fel ca atunci, când ne vom aminti despre cei care am fost cândva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *