Amintiri din bucătăria Bunicii

Câţi dintre noi nu ne aducem aminte de bunicii noştri ? Clipele petrecute alături de bunici au fost unele frumoase, pe care vrem să le păstrăm toată viaţă şi de ce nu, să le povestim strămoşilor noştri. Cu siguranţă ne aducem aminte de vacanţele pe care le petreceam la bunici, de bunicul care ne spunea poveşti şi de bunica, care ne răsfăţa cu cele mai bune bucate de fiecare dată .
Astăzi este vorba despre ,, Salamul de biscuiţi ” , o reţeta simplă şi gustoasă pe care bunica o pregătea în zilele de sărbătoare.
Ingredientele bunicii:
Ingrediente : 500 g biscuiţi, 2 căni cu lapte, 3 linguri cacao
Ingrediente pt crema: 200 g zahăr pudra, 200 g unt, 100 g nuca de cocoş, 3 vanilii.
Bunica, cu mâinile ei fragede mărunţea cât mai fin biscuiţii după care adaugă cacaoa împreună cu laptele şi amesteca bine ingredientele, după care această minunăţie de compoziţie o împărţea în două părţi egale pentru că răsfăţul să fie de durată.
Pentru un răsfăţ în plus, bunica adaugă un plus de savoare reţetei , o crema gustoasă şi fină pe baza de nucă de cocos. Untul se bate spumă şi se întâlneşte cu zahărul, iar pentru un plus de savoare bunica mai adaugă şi zahăr vanilat, iar toată această nebunie se amestecă cu nuca de cocos şi se omogenizează bine.
Fiecare parte se întinde cu sucitorul între 2 folii de nylon, se ung cu crema, se rulaza strâns în folia de plastic şi se păstrează la rece.
Cu acest mic desert bunica ne surprindea întotdeauna, şi mereu o să ne aducem aminte cu drag de savoare mâncărurilor pregătite de mâinile bunicii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *